Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

15.04.2019

"On läsnä ja tekee asioita, jollakin tapaa edistää sitä kulkua."

Osallisuuskertomussarjamme kolmannessa osassa 15-vuotias Pinja peilaa osallisuutta tanssiharrastukseensa.


Osallisuus tarkoittaa sitä, että osallistuu johonkin, on mukana jollakin tapaa. Esimerkiks joukkueena on paljon osallisena siihen joukkueeseen.

Mä oon sellasessa tanssijoukkueessa. Siellä se osallisuus tarkoittaa sitä, että on läsnä ja just tekee siellä asioita, jollakin tapaa edistää sitä kulkua siellä.

Merkityksellistä tai yhteisesti arvostettua siellä on se, että kaikki on mukavia toisille siellä ja otetaan muita ihmisiä huomioon, joukkuehenki. Ja just arvostetaan sitä, että joukkueessakin voi olla erilaisia ihmisiä, vaikka ollaankin saman lajin parissa.

Mulla on tullut nyt kavereita sieltä. Vaikka mä lopettaisin, niin luultavasti mä näkisin niitä. Sitten tottakai kokemukset, et kaikki kisamatkat ja tällaset, niillä on myös ollut mulle vaikutusta.

Kertoja on 15-vuotias joustavan perusopetuksen opiskelija. Käytämme hänestä peitenimeä Pinja. Tarkempaa tietoa osallisuuskertomusten taustoista löydät aiemmasta artikkelistamme.

LUE MYÖS:

Mintun osallisuuskertomus

Jussin osallisuuskertomus

Velin osallisuuskertomus

Roosan osallisuuskertomus

Jeren osallisuuskertomus

Eevan osallisuuskertomus

Konstan osallisuuskertomus

Saran osallisuuskertomus

Mikon osallisuuskertomus

Janin osallisuuskertomus

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 19.03.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy