Sisältöön »
Nuorisokeskus • kokous- ja juhlatalo
 
 
 
jjm-0755.jpg
 
 

Ajankohtaista

09.04.2019

"Merkityksellistä on, että siinä yhteisössä ois hyvä olla itsellä ja sitten myös muilla."

Toisena julkaisemamme osallisuuskertomuksen kertoja on 19-vuotias toisen asteen opiskelija Jussi. Osallisuuden avainsanoiksi hän näkee luottamuksen ja yhdistävän tekemisen arjessa.


Osallisuus, no mulle se varmaan tarkottais sitä, että millä tavalla on osallisena niinkun päivittäisessä arjessa, työpaikalla tai kotona ja vaikka harrastuksissakin, sen sellasessa. Omalla kohdalla mä oon työharjoittelussa ja kotona sitten tulee kans osallistumista erilaisiin juttuihin. Mä oon sijaisperheessä ja mun perheeseen kuuluu äiti, isä, yks biologinen veli ja sit yks sijaisveli.

Jos jotain tehdään ryhmässä, niin osallistuu siihen tai aktiivisesti yrittää osallistua, jollakin tavalla. Vaikka jos polttopuita pitää viedä johonkin, niin sitten on siinä, että okei, että mä voin tehdä tän, että mä kyllä oon siinä apuna. Sitten töissä, ei nyt tuu mitään konkreettista mieleen, mutta niinku et ylipäätään se, et on valmis osallistumaan, jos tulee jotain hommaa. Ehkä tällä hetkellä se on enemmän sitä, että se tulee mulle ja se vaan pitää ottaa vastaan. Tietysti sitten muutaman kaverin kanssa on sitten, et ne on semmonen tärkee yhteisö.

Merkityksellistä on, että siinä yhteisössä ois hyvä olla itsellä ja sitten myös muilla. Varmaan sitä tulee edistettyä jonkinnäkösellä luottamuksella ja varmaan tekemällä asioita sitte, jotka yhdistää sitten jollain tavalla. Aika usein sillon, jos tulee käytyä jonkinnäkönen keskustelu ja sitten siihen pääsee kunnolla sisälle, niin siinä ehkä tulee sitä tunnetta, että kuuluu siihen yhteisöön.

Mulla on yks sinänsä uus harrastus ja tulevaisuudessa tekis mieli olla jonkinnäkösessä seurassa siihen liittyen. Se kiinnostais ja tietysti sitten kavereitten kanssa pysyä hyvässä yhteisössä.

Oon kerran äänestänyt, presidentinvaaleissa nyt viime kerralla. Se oli vähän spesiaalihomma, kun se oli ensimmäinen kerta, niin sitten piti käydä äänestämässä, mutta en mä tiiä nyt sit, että mitenkä menee. Mulle on ihan vierasta tää politiikka sun muut, että mitä täällä päätetään. Näitä eduskuntavaaleja on ollut vähän vaikea seurata, kun ei ole ollut aikaa, mutta koitan löytää vielä ehdokkaan ketä äänestää.


Kertoja on 19-vuotias toisen asteen opiskelija. Käytämme hänestä peitenimeä Jussi. Tarkempaa tietoa osallisuuskertomusten taustoista löydät aiemmasta artikkelistamme.

 
 
 
 

 Varaa majoitus


 Kysy lisää

Autamme mielellämme sinua tapahtumasi järjestämisessä. Alla olevista painikkeista löydät tarjouspyyntölomakkeet, jonka täytettyäsi olemme Sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit myös ottaa meihin yhteyttä soittamalla numeroon +358 (0)3 485 1900 ja sähköpostitse info@marttinen.fi.

 
 
Sivua päivitetty: 24.04.2019

Marttinen on yksi Suomen yhdeksästä
Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää

 

 
 
login Synergia Foxy