Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
Kaksi nuorta keskustelee hirsisaunan edustalla.
 
 
Nuorisokeskus

Parempaa arjenhallintaa

Nuoret kävelevät metsäpolulla kesäisessä maisemasssa

Nuotta-valmennus

Nuotta-valmennus on tarkoitettu 13-28-vuotiaille erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille. Valmennus, kesto ja tavoitteet räätälöidään yhdessä nuoren ja hänen lähiverkostonsa kanssa. Valmennuksen avulla vahvistetaan nuoren ryhmätaitoja ja nuoren sosiaalisia vuorovaikutustaitoja. Nuori saa positiivisia onnistumisen kokemuksia ja lisää itsevarmuutta.

Valmennuksessa käytetään elämyspedagogisia ja toiminnallisia työmenetelmiä. Valmennus sisältää erilaisia aktiviteetteja, kädentaitoja, keskusteluja, yhdessäoloa ja nuoren omaa lähitulevaisuuden suunnittelua. Marttisessa on mahdollista majoittua valmennuksen aikana viihtyisästi oman ryhmän kanssa. Tyypillinen kesto on 2 - 4 vuorokautta.

Valmennus on maksuton etsivän nuorisotyön ja työpajojen nuorten ryhmille opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Muille ryhmille on tarjolla Nuotta-leiri, joka vastaa sisällöltään valmennusta.  

Nuotta-valmentaja kannustaa

Nuotta-valmennus tarjoaa nuorelle mahdollisuuden haastaa itseään kokeilemaan uutta toimintaa, jossa jokainen määrittää omat rajansa ja kantaa vastuun toiminnasta. Valmennuksessa vahvistetaan vuorovaikutustaitoja, uskalletaan, kannustetaan, osallistutaan erilaisiin toimintoihin ja tehtäviin. Nuotta-valmentajan tehtävä on kannustaa, antaa positiivista palautetta ja auttaa nuoria käsittelemään koettuja asioita, jolloin nuorten usko omaan pärjäämiseen kasvaa, kun he ratkovat haasteita yhdessä ja saavat onnistumisen kokemuksia.

Valmennukset suunnitellaan nuorten ja lähettävien tahojen tarpeista lähtöisin. Nuoria osallistetaan vaikuttamaan valmennuksen sisältöön. Ennen valmennusta voi pohtia esimerkiksi:

  • Mitä tavoitteita ryhmällä on?
  • mitä henkilökohtaisia tavoitteita osallistujilla on?
  • mitkä ohjelmat sopivat parhaiten?

Sisältöä voidaan aina luovia ryhmän tarpeiden mukaan, yksilöt huomioiden.

Valmennuksen lopussa pohdiskellaan mitä näistä saavutettiin, mitä se antaa nuorelle omaan arkeen ja jatkosuunnitelmiin, myös kehityssuunnitelmia otetaan aina vastaan pyrkimyksenä asiakaslähtöisyys palveluihin ja sen sisältöihin.

Extranet-sivuiltamme voit ladata lisätietoa (mm infopaketti, ohjeita suunnitteluun). 

 


Lisätietoa ja varaukset:
Nuotta-koordinaattori
Timo Haaksluoto
p.+35844 715 1912 / 044 715 1912
sähköpostitse nuotta@marttinen.fi

 
Nuotta-valmennus Nuotta-valmennuksen infopaketti Ohjeita Nuotta–valmennuksen suunnitteluun Nuotta-leiri

Sosiaalisen vahvistamisen Nuotta-leiri

Kaksi nuorta kuiskuttelee sillalla.

Sosiaalisen vahvistamisen Nuotta-leiri on tarkoitettu esimerkiksi jopo -luokille ja perhekodeille, jotka eivät kuulu OKM:n maksuttoman Nuottavalmennuksen kohderyhmään. Nuorisokeskus Marttisen Nuotta-leiri vastaa sisällöltään valtakunnallisten nuorisokeskusten Nuotta-valmennusta.

Nuottaleirin hinta

Täysihoito 85,00 € / hlö / vrk alv 0%

Hinta sisältää valmennuksen & aktiviteetit (erilliseltä listalta ladattavana ja tulostettavana pdf-tiedostona), täysihoidon, liinavaatteet ja saunavuoron. Hinta on voimassa vuonna 2021 toteutuville leireille. 

Lataa tulostettava esite pdf-tiedostona klikkaamalla tästä

Nuotta-leiri vahvistaa nuorten arjenhallintaa, sosiaalisia taitoja ja terveitä elämäntapoja. Se on elämyksellistä toimintaa pienryhmässä, reflektiota unohtamatta. Marttisen erityisosaamiseen kuuluvat toiminalliset menetelmät, kansainvälisyys ja ratkaisukeskeinen lähestymistapa.

Ryhmän suositeltu maksimikoko on 12 nuorta, mutta tarvittaessa voimme ottaa kahden ohjaajan voimin myös 24 nuoren ryhmiä. Tyypillinen kesto leirille on 2-4 vuorokautta. Majoitustilat leireillä 7-8 henkilön hirsihuviloissa, n. 40 henkilön nuorisohotellissa tai yöretkillä (kamina-) teltoissa.

Nuotta-leirin infopaketti Ohjeita Nuotta–leirin suunnitteluun
 
 
 
Sivua päivitetty: 18.10.2021

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Syrjinnästä vapaa alue logoOpetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogoLyke-verkoston logoSuomen hostellijärjestön logoEuroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille

 
 
login Synergia Foxy