Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

29.05.2019

"Mietin vaan, et se vois olla ihan kivaa kokeilla."

15-vuotiaalle Konstalle koulu on sekä osallistumisen että osallisuuden paikka.

Tämä on jo kahdeksas osa Marttisen julkaisusarjaa, jossa nuoret kertovat omasta osallisuudestaan.


Osallisuudesta tulee mieleen se, että saa osallistua johonkin tekemiseen. Oikeestaan ne on samanlaisia käsitteitä.

Varmaan joku jääkiekkopeli olis sellanen, jossa olen ollut osallisena. Enää en pelaa. Koulussa kaverit ja luokka muutenkin on sellaisia yhteisöllisiä porukoita. Tavoitteena niissä on hauskuuden pitäminen.

Luokasta oikeestaan tosi paljon kuuluu kaveriporukkaan. Ne porukat on aika pitkäikäisiä. Vaatii aika kauan et ne vaihtuu, ne pysyy aika pitkälti samana. Esimerkiks syrjempää yläkoululle tulevat oppilaat sit liittyy niihin olemassaoleviin porukoihin.

Luokan ja koulun asioiden edistämiseen pääsen vaikuttamaan, kun oon kumminkin oppilaskunnan hallituksessa, niin sitä kautta myös niiden juhlien järjestämiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Me saadaan ite suunnitella niitä juhlia. Epäkohtiakin nostetaan itte esiin.

En mä koe sillai oppineeni siinä mitään, mutta on siinä oppinut, miten kannattaa alkaa järjestää juhlia ja miettii niitä asioita, miltä pohjalta niitä alkaa tekemään. Voi siinä jatkossa olla pienempi kynnys osallistua johonkin muuhunkin vastaavaan. Nyt mietin vaan, et se vois olla ihan kivaa kokeilla.

Kertoja on 15-vuotias koululainen, joka muun muassa kuuluu oppilaskunnan hallitukseen. Käytämme hänestä peitenimeä Konsta. Tarkempaa tietoa osallisuuskertomusten taustoista löydät aiemmasta artikkelistamme.

LUE MYÖS:

Mintun osallisuuskertomus

Jussin osallisuuskertomus

Pinjan osallisuuskertomus

Velin osallisuuskertomus

Roosan osallisuuskertomus

Jeren osallisuuskertomus

Eevan osallisuuskertomus

Saran osallisuuskertomus

Mikon osallisuuskertomus

Janin osallisuuskertomus

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 22.04.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy