Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

01.10.2019

"Se riippuu ihan seurasta."

Osallisuuden kokemus syntyy joukossa. Hyvä porukka voi innostaa osallistumaan monenlaisiin yhteisiin juttuihin, kuten 26-vuotias Jani kertoo julkaisusarjamme päättävässä osallisuuskertomuksessaan.


Mää vähän veikkaisin, että osallisuuteen liittyy sillai, että jos on jotain peliä, niin osallistuis niihin mukaan. Että ei olis silleen, että en mää nyt osallistu oikein yhtään mihinkään. Kyl mun mielestä osallisuus ois silleen, että kiinnostais osallistuu ja mitä haluu tehä.

Tossa oli semmonen kurssi, mihin mä osallistuin mukaan. Semmonen MAHTI-kurssi, et miten sais töitä tai miten töihin pystyis hakee tai näin. Osallistuin siihen sitten ja siellä oli kaikenlaista. Se oli toisella paikkakunnalla se kurssi ja siellä oltiin semmonen viikko ja viikonloppu. Oltiin yötä hotellissa ja siellä oli kaikkee näitä, että osallistuuko vai eikö osallistu, niin mää osallistuin ihan melkein ihan kaikkeen. Jos mentiin ulos tai kaupoille tai ostoksille, niin siinä kysyttiin että osallistuuko kukaan mukaan tähän, lähtee vaikka kylille päin kävelee, niin mää siihen osallistuin ja mää tykkään osallistua kaikkiin tommosiin. Se oli mahtava porukka. Se riippuu ihan seurasta. Jos seura on semmonen, että viittii tai haluu, ni siitä vaan sitten!

Tuo ryhmä asuu vähän sen verran kaukana, että ei kyllä oikein jaksa lähtee ajamaan. Välillä tulee nähtyä muuten sellasia kavereita, jotka on tuntenut ihan pienestä pitäen. Niitten kaa tulee keksittyä kaikenlaista.

Tavallaan koen, että oon myös kuntalaisena osallisena. Niitä vaalijuttuja mä en oikein ymmärrä. En ole koskaan äänestänyt, vaikka tiedän että pitäis.

Kertoja on 26-vuotias ja käytämme hänestä peitenimeä Jani. Tarkempaa tietoa osallisuuskertomusten taustoista löydät aiemmasta artikkelistamme.

Janin osallisuuskertomus päättää julkaisusarjamme. Kiitos kaikille ihanille nuorille, jotka ovat antaneet suostumuksensa haastatteluun ja kertomuksensa jakamiseen!

LUE MYÖS:

Mintun osallisuuskertomus

Jussin osallisuuskertomus

Pinjan osallisuuskertomus

Velin osallisuuskertomus

Roosan osallisuuskertomus

Jeren osallisuuskertomus

Eevan osallisuuskertomus

Konstan osallisuuskertomus

Saran osallisuuskertomus

Mikon osallisuuskertomus

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 28.05.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy