Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
ilmakuva-paarak-uusi.jpg
 
 
Koe Virroilla

Tekemistä Marttisen saarella

 
 

MARTTISEN ELÄMYSGOLF

Marttisen saaren elämysgolf - avoinna Vapusta 1.5. alkaen

Elämysgolfkartta

Elämysgolf on paljon enemmän kuin minigolf. Marttisen 18-väyläinen elämysgolfrata tarjoaa vaihtelua ja haastetta leiriryhmille, perheille ja kaveriporukoille. Haasta siis kaverisi pelaamaan. 18 rataa tarjoavat sopivaa haastetta kaikentasoisille ja -ikäisille pelaajille.

Marttisen Elämysgolf on jo avoinna - kaverit mukaan ja pelaamaan. Mailat, pallot ja pelioikeudet voit vuokrata radan avautuessa toukokuulla Marttisen vastaanotosta ja kesäaikana myös Perinnekylän jäätelökioskista.

Kesän pelihinnat ovat aikuiset 10,00 € ja lapset ja nuoret 4 - 16 vuotta 6,00 €. 

Kesäaikana pelivälineet pääsee palauttaamaan Nuorisokeskus Marttisen vastaanottoon. 

Marttisen Elämysgolf on Ratagolfliiton ja WMF:n hyväksymä

Ratagolfliiton asiantuntija, Harry Grönlund, kävi tarkistamassa Marttisen Elämysgolf -radan. Ja kuten otsikosta voi jo päätellä Marttisen rata on MOS-alusta, (Minigolf Open Stantard), ja vastaa Suomen ratagolfliiton, sekä kansainvälisen ratagolfliiton WMF (World Minigolf Federation) MOS-stantardeja.

Tämän myötä Marttisen rata tulee esille Ratagolfliiton sivuille, sekä ehdolle ensi vuoden ratagolfliiton kilpailukalenteriin. Ratagolfliiton sekä WMF -hyväksymisen myötä sillä voidaan järjestää myös kansainvälisiä kilpailuja.

Myöhemmin radan yhteyteen asennetaan  tunnus/plakaati, jossa kerrotaan radan olevan Ratagolfliiton ja WMF:äffän hyväksymä.

Lue lisää ratagolfliitosta

Lue lisää kansainvälisestä ratagolfliitosta WMF:stä (World Minigolf Federation)

 
 

Vuokraa sähköfatbike, SUP-lauta, tai kanootti 

Vuokraa sähköfatbike, SUP-lauta tai kanootti. Marttisessa on mahdollista kokea ympäröivä luonto monesta näkökulmasta ohjattuna ja nyt on mahdollista myös vuokrata näitä harrastevälineitä käyttöön alueellamme.

Vuokrattavina on sähköfatbikeja, SUP-lautoja, kanootteja ja kajakkeja. Vuokraus on mahdollista 2, 4 tai 7 tunniksi maanantaista perjantaihin klo 10.00 -17.00 ja lauantaisin klo 9.00 - 16.00.

Lue lisää vuokrausmahdollisuuksista

 
 

MARTTISEN SAAREN lintutorni ja LUONTOPOLKU


Luontopolku kartta

Marttisen noin 1 km pituinen luontopolku on helppokulkuinen. Matkalla olevat 10 taulua esittelevät sekä alueen luontoa että perinteitä ja kulttuuria.

Marttisensaarella on monenlaista luontoa: varjoisia naavoittuneita kuusikoita, vanhojen mäntyjen ja kuusten alaisia sekametsiä sekä reheviä rantametsiä. Herraskoski ja sen yläpuolinen suvanto lintutorneineen ovat näyttäviä vesiluontokohteita.

Marttisen luontopolulla on kahden kuukauden välein vaihtuva teema, joka on valittu jonkin kansallisen tai kansainvälisen teemapäivän mukaan. Teemoihin liittyen on suunniteltu lapsille sopivia tehtäviä, joita voi tehdä matkan varrella.

Marttisen päärakennuksen sisäänkäynnin vieressä on postilaatikko, josta voi ottaa mukaan luontopolun kartan, tehtävät sekä tehtävissä tarvittavat välineet.

Luontopolun kartan ja kysymykset löydät myös täältä!

 
 

IWall logo Iwall MARTTISESsa

 Ainutlaatuiset liikuntakokemukset yhdessä pelaamalla

iWall pelaajat ilmassa 

iWall on aktivoiva ja monipuolinen liikuntapeliseinä, jota voi pelata samanaikaisesti 1-2 pelaajaa. Pelaaminen on hauskaa iästä tai mahdollisista toimintarajoitteista riippumatta. 

iWall sopii hyvin kaikille iästä, taustasta, sukupuolesta tai taitotasosta riippumatta toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen. iWallia voidaan käyttää monipuolisesti liikkumistaitojen harjoittamiseen sekä sykkeen nostamiseen. Useimpia liikuntapelejä voi pelata myös pyörätuolista.

Pyörätuoleilla pelattavat pelit on merkitty pyörätuoli-ikonilla. Pelialueelle mennessä pelaaja tunnistetaan, jolloin pelaajan takana voi toimia avustaja. Pelatessa voi myös hyödyntää myös apuvälineitä, kuten jumppapalloa tai harjan vartta. Lyhyet liikuntapelit antavat erityisryhmille uuden tavan liikkua ja mahdollistavat yhteiset liikuntahetket muiden kanssa.

iWall sisältää tällä hetkellä 18 liikuntapeliä ja peleissä on valittavina jopa 6 eri vaikeustasoa. Laajasta ja kasvavasta sisällöstä voi valita liikuntapelit tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Eri peleillä kehitetään hauskalla tavalla mm. kehon- ja tilan hahmotusta, kehonhallintaa, tasapaino- ja koordinaatiotaitoja, monipuolisesti liikkumistaitoja (esim. kävely, juoksu, hypyt, kyykyt, yhdellä jalalla seisominen), lihasvoimaa ja eri kehon osion liikkuvuutta. Osa peleistä on kevyttempoisia ja osa on suunniteltu nostamaan sykettä ja kuormittamaan hengitys- ja verenkiertoelimistöä. 

iWallin pelit ovat aika- tai pisteperusteisia, joten kehittymistä voi seurata vaivattomasti. Peleissä liikutaan koko ajan, ja tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa!

IWallia päivitetään säännöllisesti ja automaattisesti, joten usein pelaavienkin mielenkiinto ja motivaatio liikkumiseen säilyy kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Päivityksissä tuodaan uusia liikuntapelejä sekä monipuolistetaan nykyisiä pelejä. 

Marttisesta iWall löytyy kahvion yhteydestä. Tulehan pelaamaan!

 
 

MOBO - SUUNNISTUS MARTTISESSA

MOBO on suunnistuksen ilmainen mobiilisovellus, jonka voit ladata älypuhelimeesi sovelluskaupasta. MOBO sopii suunnistukseen yksin tai porukassa - lajiin tutustujille, lajin aloittelijoille tai omatoimisille harjoittelijoille.

Nyt löydät sovelluksesta myös Marttisen saaren radan!

Lue lisää MOBOSTA.

 
 

FRISBEEGOLFRATA 12 KORILLA

Tavoitteena on saada heitettyä frisbee maalikoriin. Koko radan vähimmillä heitoilla suorittanut pelaaja voittaa.

Huomioi muut alueella liikkujat! Pelivälineitä voit kysyä vastaanotosta.

Frisbeegolfradan kartan löydät myös täältä.

Hauskoja pelihetkiä!

 
 

MARTTISEN BOULDEROINTILUOLA

Boulderointiluolassa nuoret kiipeilevät

Boulderointiluolassamme on paksut patjat turvaamassa putoamista. Boulderointi on helppo ja turvallinen laji aloittaa kiipeily. Bouderointi kehittää monipuolisesti voimaa, notkeutta ja tasapainoa.

Kysy vapaita aikoja vastaanotostamme. Ja kiipeilemään!

 
 
 
Sivua päivitetty: 30.04.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy