Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
maastopyorailijat-kangasmetsassa78544311.jpg
 
 

Tutustu maastopyöräilyyn

Maastopyöräilyn peruskurssi on aloitteleville harrastajille suunnattu 8 tunnin valmennuskokonaisuus. Osallistujilla ei tarvitse olla ollenkaan kokemusta maastossa ajamisesta tai vähäinen kokemus riittää. Kuntotason suhteen odotuksena on, että 1-2 tunnin kuntoliikuntasuoritukset ovat osallistujille tuttuja.

Kurssille voi osallistua omalla maastopyörällä, mutta sellaisen voi vuokrata myös Nuorisokeskus Marttisesta. Myös sähköavusteisella maastopyörällä osallistuminen on mahdollista. 

Järjestämme kesällä 2024 kolme kurssia 15.6. ja 13.7. sekä kolmannen elokuussa 17.8. Ota uusi harrastus haltuun, samalla saat huippuvinkkejä pyöräilyyn ja pyörän huoltoon!


Ilmoittaudu kurssille tästä!

Varaa kurssin päätteeksi hyvät unet Marttisesta!   

   Tutustu Marttiseen virtuaalisesti!    


 
 

  • Kurssin sisältö

Aloittelijoiden peruskurssi on suunnattu aloitteleville harrastajille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta maastossa ajamisesta. Kuntotason suhteen olisi hyvä, että 1-2 tunnin liikuntasuoritukset olisivat osallistujalle tuttuja. Kurssille osallistuvan tulee olla vähintään 15 vuotias. Kullekin kurssille mahtuu mukaan vain 8 osallistujaa eli ilmoittaudu mukaan pian!

Kurssin tavoitteena on antaa perustiedot ja -taidot maastopyöräilyn harrastamiseen turvallisesti. Valmennukseen voi osallistua myös tieliikennelain mukaisella sähköavusteisella maastopyörällä. Ehjä, tarkoituksenmukainen pyöräilykypärä on edellytys valmennukseen osallistumiselle. Kurssi sisältää henkilökohtaista ohjausta koulutetun maastopyöräilyohjaan opetuksella.

  • Valmentaja

Kurssien valmennuksen toteuttaa maastopyöräilyohjaaja Kari Aaltio. Kari on koulutettu Suomen pyöräilyohjaajien toimesta sekä pyöräily- että maastopyöräilyohjaaksi. Karin kursseilta saat vinkit ja neuvot oman ajosi kehittämiseen, olitpa sitten vasta-alkaja tai polkujen veteraani.

  • Kurssipaikka

Kurssipaikkana toimii Nuorisokeskus Marttisen ympäristö, Marttinen on yksi kahdeksasta Suomen nuorisokeskusverkoston keskuksista. Marttinen sijaitsee Virroilla aivan keskellä suomalaisia järvi- ja luontomaisemia. Kurssilaisten tapaamispaikka sijaitsee Marttisen alueella kesäjäätelökioskin vieressä.

Kurssille voit osallistua omalla maastöpyörällä, mutta sähköavusteisen maastopyörän voit myös vuokrata Marttisesta. Vuokrapyörän varauksen voi tehdä tästä! Mikäli kurssilla on vuokrapyörä käytössä, tulee se noutaa aloituspaikan vieressä sijaitsevasta punaisesta Riihestä klo 8.30. 

  • Ohjelma

Klo 8.00 eteenpäin

   Aamukahvit sämpylällä Marttisen päärakennuksen kahviossa

Klo 8.30 

    Vuokrapyörän nouto Riiheltä

Klo 9.00-12.15

Kurssin avaus ja info sekä maastopyöräilyn varusteet ja turvallisuus

Ajoasento, pyörän säädöt

Pyörän hallinta, painonsiirrot, jarruttaminen

klo 12.15-13.00 Lounas, Ravintola Herranen

klo 13.00-17.00

    Maastoajon perusteet ja ylämäen ajotekniikka

    Maaston käyttö ja alamäen ajotekniikka

    Maastoajon tekniikka, vauhdin säilyttäminen

    Kurssin yhteenveto ja päätös

Klo 17.00 eteenpäin mahdollisuus pestä pyörä sekä pyöräilijä ja lisäksi kurssin päätöskahvit Marttisen päärakennuksen kahviossa

  • Majoitus

Majoittua voit erilliseen hintaan Marttisen hirsihuviloissa tai nuorisohotellissa. Majoitusvarauksen voit kätevästi tehdä tästä!

  • Mitä mukaan

Kurssille tarvitsee mukaan pyörän ja pyöräilykypärän lisäksi sään mukaiset ja lämpimät ajovarusteet sekä toivon mukaan myös silmiä suojaavat ajolasit. Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan ulkona, joten riittävä määrä vaihtovaatteita on tärkeää. Ota mukaan myös juomapullo!

Kurssille voi osallistua myös Marttisen vuokrapyörällä ja niiden varaus tapahtuu puhelimitse numerosta +35834851900. Pyörän vuokra on kurssilaisille 25 € / päivä. Pyörää varatessa tulee ilmoittaa käyttäjän pituus, jotta osaamme varata oikean kokoisen pyörän. Marttisen pyörien vuokrausehdot löytyvät tästä!

Mikäli kurssilla on vuokrapyörä käytössä, tulee se noutaa aloituspaikan viereisestä punaisesta Riihestä klo 8.30. 

  • Hinta

Kurssin hinta on 92 euroa / osallistuja. Hinta sisältää ohjauksen, lounaan Marttisen Ravintola Herrasessa sekä aamu- ja iltapäiväkahvit kastamisineen. Mikäli haluat vuokrata Marttisesta pyörän kurssin ajaksi, on sen hinta kurssilaisille 25 euroa / päivä. 

Kurssimaksu sekä mahdollinen pyörän vuokra suoritetaan Marttisen päärakennuksen vastaanottoon ennen kurssin alkua käteisellä tai maksukorteilla. Marttisessa käy maksuvälineenä myös liikuntaedut Smartum, ePassi sekä Edenred.

  • Vastuut ja vakuutukset

Kurssilaisia ei ole tapaturmavakuutettu, joten osallistujat pyöräilevät kurssilla omalla vastuullaan.

  •  Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään viikkoa ennen kurssipäivää täällä!

  • Lisätietoja

Lisätietoja kurssista saat soittamalla Marttiseen +35834851900 tai lähettämällä sähköpostia info@marttinen.fi.

 
 
Sivua päivitetty: 02.05.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy