Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-32424830177.jpg
 
 
Extranet

Extranet

Tervetuloa Marttisen extranettiin.

Täältä löydät majoitussuunnitelmat, jotka voi täyttää sähköisesti, sekä leirikoulu-, leiri-, Nuotta-infot että linkin leirisi palautelomakkeisiin. Myös turvallisuussuunnitelmamme löytyy täältä.

 

Majoitussuunnitelmat

Nuorisohotellin majoitustilat sijaitsevat kolmessa eri rakennuksessa (A, B ja C), joissa on yhteensä 25 huonetta, 112 vuodepaikkaa. Majoitusrakennuksissa on tupakointi ja lemmikkieläinten pitäminen kielletty.

Hirsihuvilahuoneistot ovat viihtyisiä, hyvin varusteltuja 7 ja 8 henkilön hirsihuviloita. Hirsihuvilahuoneistoihin voit majoittua myös lemmikin kanssa, lemmikiveloitus 35,00 € / koko majoittumisaika.

 
 

Leiri-info

Nuorisokeskus Marttisessa on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa toteutettu leirejä jo 25 vuoden ajan. Leirien suunnittelussa nuorisokeskuksen henkilökunnan kokemus ja ammattitaito ovat järjestäjien käytössä. Järjestäjät ja leirien ohjaajat voivat keskittyä omaan tehtäväänsä, kun leirien rutiinit hoidetaan varmasti ja kokemuksella Marttisen puolesta. Marttisen idylliseen, kulttuurihistorialliseen ja samalla kuitenkin nykyaikaiseen miljööseen sopivat niin rippileirit, isoskoulutukset, muut nuorisoleirit urheiluseurojen leirit ja perheleirit.

 
Leiri-info

Tervetuloa Marttiseen

Haluamme auttaa teitä leirin suunnittelussa - näiden ohjeiden siivittämänä toivotamme ryhmänne lämpimästi tervetulleeksi Marttiseen.


Marttiseen toimitettavat tiedot

Pyydämme teitä toimittamaan alla olevat tiedot Marttiseen ennen leirinne alkamista:

Viimeistään 3 kuukautta ennen leiriänne:

 • Ohjelmatoiveet sekä saapumis- että lähtöajat

Viimeistään 1 kuukausi ennen leiriänne:

Vastaanotto

Nuorisokeskus Marttisen vastaanotto on avoinna kesäaikaan klo 8.00-22.00, muuna aikana 8.00-21.00. Vastaanotto sijaitsee Marttisen päärakennuksessa.

Turvallisuus ja ensiapu

Marttisessa pidetään turvallisuuteen liittyviä asioita ensiarvoisen tärkeinä. Ensiapuvälineitä on saatavilla ohjaajilta, toimistosta, kahviosta/vastaanotosta sekä jokaisen nuorisohotellin aulasta. Voit ottaa tarvittaessa omia lääkkeitä mukaan. Marttisen henkilökunta ei voi ottaa vastuuta lääkkeiden antamisesta asiakkaille. tarvittaessa käytämme Virtain terveyskeskuksen sekä Acutan, Tampere, lääkäripalveluja. Marttisen vastaanotossa on defibrillaattori.

Nuorisokeskus Marttisen vakuutukset

Marttiseen saapuvat ryhmät ovat ensisijaisesti oman kuntansa tai lähettävän organisaation vakuutuksen piirissä. Marttisen ryhmätapaturmavakuutus on toissijainen vakuutus. Nuorisokeskus Marttisella on myös toiminnan vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus korvaa vahinkoja, joista vakuutuksenottaja on voimassa olevan lain mukaan korvausvastuussa.

Leireille suositellaan matkustajavakuutuksen ottamista matkasairauden hoitokulujen varalle.

Kahvio ja nuorten nurkka

Kioski on avoinna klo 8.00 - 21.00 (kahvia ja pullaa klo 10.00 - 20.00) välisenä aikana. Kahviosta on saatavissa mm. kahviotuotteita, Marttisen myyntituotteita, postikortteja ja postimerkkejä. Kahviosta löytyy myös nuorten nurkka, jossa on mm.TV, langaton internet-yhteys asiakkaiden käytössä, iWall-peli, lautapelejä, biljardi, pingis, koronapeli ja päivän lehdet. Nämä ovat asiakkaiden käytössä vastaanoton aukioloaikoina.

Ruokailut

Marttinen on mukana Portaat luomuun-ohjelmassa www.portaatluomuun.fi

Marttisen ateriat ovat tarjolla noutopöydästä Marttisen päärakennuksen Ravintola Herrasessa. Päivän aikana nautitaan aamiainen, lounas ja päivällinen ruokasalissa. Eri ryhmien ruokailuajat pyritään porrastamaan vähintään15 minuutin välein.Huomioimme mahdollisuuksien mukaan toiveenne ruokailuajoista.

Iltapala on mahdollista tilata erikseen.Iltapalatarvikkeet itse keittiöltä majoitustiloihin noudettuna on 4,50 € / hlö ja ruokasalissa nautittuna 6,20 € / hlö. Lähtöpäivänä on mahdollista syödä myös ylimääräinen lounas 8,60 € / hlö.

Mikäli ryhmänne haluaa viettää nuotioiltaa leirivastaavan johdolla, meiltä voi tilata myös tarpeet lettujenpaistoon tai makkarat hintaan 2,00 € / hlö tai molemmat yhteensä 3,80 € / hlö.

Majoitus

Marttisen nuorisohotelli on mukava majoitustila ryhmille. Nuorisohotelli koostuu kolmesta erillisestä majoitusrakennuksesta, joissa kussakin on 2-6 henkilön huoneita. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku. Jokaisen majoitusrakennuksen eteistilassa on kuivauskaappi, jossa kosteat vaatteet kuivuvat tarvittaessa. Majoitusrakennuksessa on oleskeluaula, jossa voi katsella tv:tä, kuunnella musiikkia ja käyttää minikeittiön mahdollisuuksia hyväksi. Keittiöstä löytyvät jääkaappi, kahvin-ja vedenkeitin sekä mikroaaltouuni.

Marttisella on yksitoista 7 - 8 henkilön hirsihuvilahuoneistoa. Jokaisessa on 3 - 4 makuuhuonetta, tupakeittiö astioineen, sauna, kaksi wc:tä ja televisio. Jokaisesta huoneistosta löytyy kuivauskaappi. Leireille on yksi yhteinen ilmainen saunavuoro, huoneistojen saunojen lämmityksestä veloitamme erillisenmaksun.

Majoittuminen tapahtuu omin liinavaattein. Makuupussin kanssa on otettava mukaan aluslakana ja tyynyliina. Huomioittehan, että myös linja-autokuljettajalle on tarvittaessa varattava majoituspaikka! Kuljettaja yöpyy samoissa tiloissa.

Majoituksestanne on tehtävä etukäteenmajoitussuunnitelma viimeistään kuukautta ennen leirinne alkamista. Majoitussuunnitelman voi täyttää extranetissä teille varatusta tai varatuista majoitustiloista. Tämän tiedon löydät varausvahvistuksesta.

Majoitussäännöt

Nuorisohotelli

Palohälytyksen sattuessa kokoontumispaikkana on pelikenttä. Korvausvelvollisuus aiheettomista hälytyksistä on hälytyksen aiheuttajalla - palohälytykset menevät suoraan aluehälytyskeskukseen. Majoitusrakennukset tarkastetaan lähtöpäivänä ennen avaintenpalauttamista. Siivousohjeet löytyvät hotellin seinältä.Tupatarkastuksen aikana jokaisen on oltava huoneissaan.

Lomasaaren hirsihuvilat

Palohälytyksen sattuessa kokoontumispaikkana on jätekatoksen edusta. Korvausvelvollisuus aiheettomista hälytyksistä on hälytyksen aiheuttajalla - palohälytykset menevät suoraan aluehälytyskeskukseen.

Erheellisten paloilmoitusten välttämiseksi on makuuhuoneiden ovet pidettävä suljettuina ruoanlaiton ja suihkussa / saunassa käynnin aikana! Liesituuletinta on käytettävä ruoanlaiton yhteydessä, myös uunia käytettäessä! Lämpöpattereita ei saa peittää! Deodoranttia, hiuslakkaa yms. suihkutetaan vain suihku­tiloissa ovi suljettuna.

Leirin aikana on yksi ilmainen yhteinen saunavuoro, mökkien saunat kustantavat erikseen. Käytä vettä säästeliäästi, jotta sitä riittäisi kaikille. Majoitusrakennukset tarkastetaan lähtöpäivänä ennen avainten palauttamista. Tupatarkastuksen aikana jokaisen on oltava majoitustiloissa.

Leiriohjelma

Leirin vahvistuttua autamme leiriohjelmanne suunnittelussa aikatauluineen ja kustannuslaskelmineen. Aikataulutuksessa huomioimme toiveenne mahdollisuuksien mukaan. Ilmoitathan leirin ohjelma toiveet viimeistään 3 kk ennen leirin ajankohtaa.

Ohjattua ohjelmaa järjestetään pääsääntöisesti päivisin 9.00 - 18.00 välisenä aikana. Nuorisokeskus Marttisessa tilat ja välineet ovat vapaasti käytettävissänne joka päivä klo 8.00 - 21.00 välisenä aikana. Leiriohjelmat toteutetaan suunnitelmien mukaisesti kelistä riippumatta, joten oikeanlainen varustautuminen ohjelmiin on erittäin tärkeää. Ohessa varusteluettelo, josta näette oikeanlaiset varusteet eri ohjelmiin. Ohjelmien onnistuminen edellyttää myös ohjaajien antamien toiminta­ohjeiden noudattamista. Leiriohjelmien kurinpidollinen vastuu on aina leirin omalla ohjaajalla. 

Leiriesitteestämme näet kaikkien ohjelmien yksityiskohtaisemmat tiedot; niiden keston, maksimi ryhmäkoon sekä hinnan. Marttinen pidättää itsellään oikeuden aikataulu- yms. muutoksiin, joista sovitaan ryhmän kanssa erikseen tilanteen niin vaatiessa. Mikäli paikan päällä jokin aktiviteetti perutaan ryhmäntoiveesta,laskutamme siitä ohjelman normaalihinnan.

Vapaa-aika

Marttisen tilat ja välineet ovat vapaasti leiriläisten käytössä vapaa-aikoina klo 8.00 - 21.00 välisenä aikana. Matalan kiipeilyseinän (boulderointiluolan), monitoimisalin sekä soutuveneiden käyttö edellyttää kuitenkin aikuisen valvojan läsnäoloa. Voit varata etukäteen veloituksetta käyttöön boulderointiluolan, monitoimisalin, pelikentän tai soutuveneitä. Varauksia voi tehdä myös leirin aikana päärakennuksen vastaanottoon / varauslistaan. Marttisessa löytyy vapaa-aikaa varten myös mm. iWall-peli, biljardipöytä, pingispöytiä, lautapelejä, jättishakki, koronapeli, puujalkoja, luontopolku, lentopallo- ja sulkapalloverkkoja, haavipallomailoja, slackline sekä frisbeegolf-rata. Näitä ei voi varata etukäteen, vaan niitä käytetään, kun ovat vapaana. Vapaa-­ajalla tapahtuvaa kalastusta vartenonotettava omat onget mukaan.

Monitoimisali

Monitoimisalimme toimii sisäohjelmissa yhtenä ohjelmapaikkana. Se on käytössä myös ryhmän omatoimista pelailua varten ohjaajan johdolla. Salia voi varata joko etukäteen tai tehdä varauksen paikan päällä leirin aikana. Salin käyttö on maksutonta ohjaajan johdolla pelattaessa. Tarkemmin salissa pelattavista lajeista ja käytettävissä olevista välineistä voit kysyä Marttisesta. SÄHLYÄ PELATTAESSA on siitä aina ilmoitettava viimeistään klo 12 mennessä, jotta ehdimme laittaa saliin sählylaidat. Salissa ei saa pelata sählyä ilman sählylaitoja. 

Saunavuoro

Leirin täysihoitohintaan sisältyy saunavuoro kerran leirin aikana ja 7 vrk:n tai pidemmille kaksi kertaa. Saunavuoron päättyessä sauna tulee huuhdella ja jättää puku- ja pesutilat siisteiksi. Saunavuoro lisätään ohjelman suunnittelu vaiheessa leiriohjelmaanne. Saunavuoro on yleensä n. 2 tuntia Oma pyyhe ja laudeliina mukaan!

Näin laskutamme leiristänne

Marttinen ei peri leiristä ennakkomaksua. Leiristänne tehdään kustannuslaskelma leiriohjelman muotouduttua ja lopullinen lasku tarkastetaan paikan päällä ja lähetetään jälkikäteen koululle.

Henkilöhintaisten ohjelmien minimilaskutus on 10 henkilön mukaan. Muistathan, että nuorisotoimintamme on arvonlisäverotonta.

Kaikki leiriin liittyvät palvelut (ruokailut, majoitus, ohjelmat jne.) laskutetaan yhteislaskulla. Erillislaskusta veloitamme laskutuslisän 6,85 €. Voit halutessasi maksaa leirin myös käteisellä tai saada laskun mukaan, kunhan sovitte asiasta etukäteen leirivastaavan kanssa.

Huomioitavaa

 • Noudata aikatauluja ja saavu paikalle 5 minuuttia ennen ohjelman alkua.

 •  Omia puhelimia voi pitää ohjelmissa mukana, kunhan ne ovat äänettömällä. Puhelimet tai muut vastaavat laitteet ovat mukana omalla vastuulla ja Marttinen ei korvaa leirin aikana rikkoutuneita laitteita.

 • Joidenkin ohjelmien luonteeseen saattaa kuulua, että vaatteet voivat likaantua ja/tai kulua. Marttinen ei vastaa mahdollisista vaatteiden likaantumisista tai rikkoontumisista aiheutuvista kustannuksista.

 •  Marttinen panostaa ympäristövastuullisiin toimintatapoihin ja pyrkii pienentämään ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta. Toivomme, että autatte meitä työssämme ympäristön hyväksi. Vie roskat roskiin ja noudata lajitteluohjeita, älä heitä ruokaa roskiin, sammuta valot, kun poistut tilasta yli 10 minuutiksi, jne.

 • Päihteettömyys - Marttisen alueella päihteiden käyttöon alle 18-vuotiailta kielletty.

 • Käyttäydy asiallisesti, älä kiusaa.

 • Hiljenny kello 22.00 - 7.00 väliseksi ajaksi.

 • Pysy sovitulla leirialueella.

 • Ilmoita henkilökunnalle rikki menneistä tavaroista.

 • Riisu jalkineet jalasta boulderointiluolassa, monitoimisalissa ja opetustiloissa (ulkojalkineet).

 • Pese kädet ruokailuun mennessäsi.

 • Rantaan vain valvojan mukana.

 • Jäälle meno on kielletty, kosken virtaus tekee jäästä heikon.

 • KR-aktiviteetit (korkean riskin aktiviteetit).

  •  Ohjelmistamme kiipeily / laskeutuminen, melonta ja resiinaretki ovat ns. korkean riskin aktiviteetteja. Aktiviteeteissa on tärkeää noudattaa ammattitaitoisen ohjaajan ohjeita tarkasti, näin aktiviteetit ovat turvallisia. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai huolimaton noudattaminen saattaa johtaa vakaviinkin vahinkoihin tai onnettomuuksiin. Aktiviteeteissa mukana olevat ohjaajat varmistavat, että varusteet ovat oikein puettu ja niitä käytetään oikein.

Tavarat kassiin!   

 •  Varustaudu vuodenajan mukaisesti: Vaihtovaatteet ja lämpimiä vaatteita, kumisaappaat, sadetakki ja sadehousut, pyyhe, uimapuku, laudeliina ja henkilökohtaiset peseytymisvälineet; hammasharja, saippua, hiustenpesuaineet yms.

 •  Sisämajoituksessa tarvitset omat liinavaatteet; aluslakana, pussilakanaja tyynyliina tai aluslakana, makuupussi ja tyynyliina.

 •  Leiriohjelmasi mukainen varustus. Ulko-ohjelmissa aina sään ja vuodenajan mukaiset varusteet! Kokemuksemme mukaan muistutamme vielä erityisesti lämpöisistä vaatteista, näillä on suuri vaikutus ohjelmien viihtyisyyteen ja mukavuuteen.

 • Halutessasi omia pelejä ja vähän taskurahaa.

Varusteet eri ohjelmia varten

Liikunnalliset ohjelmat

 • Vuodenajan mukaiset liikuntavaatteet / sisällä sisäliikuntavarusteet ja -kengät.

 • Jääkiipeily ja yläköysirata talvella: Lämpimät sormikasmalliset hanskat, mielellään ei villaiset.

 •  Melonta: Lenkkarit tai tossut (goretexit tai muut kengät, jotka pitävät vähän vettä, ei kumisaappaat), tuulen pitävät vaatteet ja päähine sekä pitkä kumilenkki silmälaseja varten.

 • Kaikissa kiipeilyaktiviteeteissä pitkät hiukset tulee olla kiinni, eli ponnari mukaan.

Varusteet retkiohjelmiin

 •  Maastoretkelle lähdettäessä: Muovinen mehupullo ja talvella termospullo (hyvä mutta ei pakollinen), retkireppu (koulurepun kokoinen), istuinalusta, hyvät jalkineet ja lämpimät sään mukaiset vaatteet.

 • Maasto yöpymisessä oma makuupussi, makuualusta, päähine, lamppu ja tilava reppu / rinkka.

 • Resiinaretkelle hanskat ja juomapullo.

 •  Lumikenkäretkelle matalakantaiset, -pohjaiset, korkeavartiset ulkoilujalkineet sekä villasukat (vuorelliset kumisaappaat ovat hyvät).

Muut ohjelmat

 • Kalajuttuja: Vapaa-ajankalastamista varten pitää ottaa omat onget mukaan. Jos mennään kalaan, omat kumisaappaat.

 • Kankaanpainanta: Puhdas valkoinen t-paita, kangaskassi, tyynyliina tms.

 •  Kynttilän teko kastamalla: Askarteluun sopivat vaatteet. Steariinista saattaa tulla tahroja vaatteisiin ja kenkiin.

 • Talvileirit: Taskulamppu

Kotiinlähtiessäsi pakkaa kaikki tavarasi kassiin

Marttiseen jää vuosittain monta laatikollista löytötavaroita. Löytötavaroita säilytämme yhden kuukauden ajan.

Marttisen kartat

Oheisesta linkistä löytyvät Marttisen alueen kartat auttavaa sinua hahmottamaan tulevan leiripaikkanne. Leirialue on rajattu pihapiiriin, jolta saa poistua vain leirivastaavan luvalla. Toivomme, että leirivastaava / luokan vastuuhenkilö tulee vastaanottoomme Marttiseen saapuessanne!

 

Nuotta-info

 
Nuotta-valmennusNuotta-valmennuksen infopakettiOhjeita Nuotta–valmennuksen suunnitteluunNuotta-leiriNuotta-leirin infopakettiOhjeita Nuotta–leirin suunnitteluunAnna meille palautetta Nuotta-valmennuksesta tai leireistäVinkkivideoita leirille ja vierailuunTurvallisuusohjeita
 

Palautelomakkeet

 

School Camp information 

School Camps in Marttinen

学校营

Youth Centre Marttinen 


 
 
Suomen nuorisokeskukset
 

Suomen nuorisokeskukset

Nuorisokeskus Marttinen on osaopetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa valtakunnallistanuorisokeskusverkostoa, johon kuuluu Marttisen lisäksi 8 muuta nuorisokeskusta eri puolilla Suomea. Nuorisokeskukset tarjoavat luonnonläheisen ja toiminnallisen ympäristön elämykselliseen yhdessäoloon.

Lyke verkosto
 

Lyke verkosto

Yksi keskeisimmistä arvoistamme liittyy ympäristön kunnioittamiseen. Olemme aktiivisesti mukana Suomen luonto- jaympäristökoulujen liitto ry:n toiminnassaja verkostoissa. Luontosuhteen vahvistaminen on yksi toimintamme tavoite.

Euroopan Neuvoston nuorisoyksikön laatumerkki
 

Euroopan Neuvoston nuorisoyksikön laatumerkki

Euroopan neuvoston nuorisoyksikkö on tunnustanut Nuorisokeskus Marttisen laatumerkillä. Euroopan neuvoston nuorisokeskusverkostoon kuuluu Marttisen lisäksi 12 muuta nuorisokeskusta ympäri Eurooppaa. Kansainvälisyys on tärkeä osa Marttisen toimintaa. Euroopan neuvosto pyrkii edistämään ja suojelemaan Eurooppalaistenjäsenmaidensayhtenäisyyttä, ihmisoikeuksiaja tasa-arvoa. Taustalla on ajatus, ettäjokainen ihminen on yhtä arvokas ja tietyt oikeudet kuuluvat meille kaikille

Syrjinnästä vapaa alue
 

Syrjinnästä vapaa alue

Nuorisokeskus Marttinen on syrjinnästä vapaa alue. Haluamme edistää yhdenvertaisuutta ja suhtaudumme vakavasti kaikenlaiseen syrjintään, kiusaamiseenja häirintään. Jokainen Marttisessa työskentelevä aikuinen on velvoitettu tarvittaessa puuttumaan syrjintätilanteisiin. Mikäli huomaat syrjimistä tai koet itse tulleesi syrjityksi, ota rohkeasti yhteys Marttisen henkilökuntaan tai oman ryhmäsi aikuiseen.

Portaat Luomuun
 

Portaat Luomuun

 Marttisen keittiö on Portaat luomuun-ohjelmassa portaalla viisi ja kolmen tähden luomuravintola. Noin neljännes raaka-aineista on luomua, kotimaisuusaste on 70%. Iso osa luomusta on myös lähiruokaa. Tavoitteena on tarjota yhä ilmasto- ja ympäristötietoisempaa ruokaa lisäämällä kasvisten käyttöä ja vähentämällä hävikkiä.

Reilun kaupan tuotteet
 

Reilun kaupan tuotteet

Marttisessa käytetään Reilun Kaupan kahvia, teetä ja banaaneja. Tavoitteena on tarjota yhä ilmasto- ja ympäristötietoisempaa ruokaa lisäämällä kasvisten käyttöä ja vähentämällä hävikkiä.

 
 
Sivua päivitetty: 15.05.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy