Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

02.04.2019

Työharjoittelija Marttisessa

Työharjoittelija Marttisessa
Millaista on olla töissä nuorisokeskuksessa? Mitä työtehtäviin kuuluu?
Tässä tekstissä saat selville mitä nuori työharjoittelija ajattelee Marttisesta ja siellä työskentelystä.


Marttisen nuorisokeskus ja sen ympäristö ovat todella monipuolisia, sillä ei paikka ole ainoastaan iso, mutta joka paikka on myös erilainen ja kiinnostava.

   Melkein jokainen työntekijä jonka viikon aikana tapasin sanoi, että mikään työpäivä ei ole samanlainen ja että joka päivä saa tehdä useampia ja erilaisia töitä yhden ja saman työn sijasta.

   Työskentelin ensimmäisenä päivänä kiinteistöpuolella, jossa ensin siirrettiin Marttisen kelloja kesäaikaan. Sen jälkeen hoidin Marttisen ympäristöä haravoimalla lehdet ja risut pois nurmikolta.

   Toisena päivänä olin siivouspuolella, josta en totta puhuen ensiksi ollut kauhean kiinnostunut, sillä harva nuori siivouksesta pitää. Kuitenkin hetken siivouksen ja siistimisen jälkeen homma ei ollutkaan niin tyhmää, sillä hyvät ja mukavat työkaverit ja monipuolinen siivous olikin kivaa. Siivouksessakaan en ollut vain yhdessä paikassa, vaan vaihdoimme taloja ja mökkejä kovaan tahtiin, mikä teki työstä hauskaa.

   Kolmantena ja ehkä stressaavimpana päivänä olin ohjaajan matkassa, joka ohjeisti ja johti leirikouluja ja muita ryhmiä. Itse en ole johtajatyyppiä, minkä takia työ oli vähän stressaavaa. Ohjasimme kieliluokkia ja leirikouluja eri Marttisen aktiviteeteissa.

   Neljäntenä päivänä olin keittiöpuolella, missä sain tehtäväkseni ensin tiskata astioita ja kattaa ruokalinjaan astiat, ja myöhemmin leikkelin ja asettelin pahvilaatikoita kierrätykseen. En itse ole keittiötyyppiä(kään), mutta oikeat työkaverit ja työympäristö tekivät keittiötyöskentelystäkin todella hauskaa.

   Viidentenä ja viimeisenä päivänä olin markkinointipuolella, jossa huolletaan Marttisen sivuja ja tehdään vaikka tälläisiä tekstejä ja mainoksia.


Kirjoittaja on kasiluokkalainen työharjoittelija Virroilta.

 

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 22.04.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy