Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

25.03.2019

”Tulee itsellekin ylpeä olo”

”Tulee itsellekin ylpeä olo”
Antje Rothemund, Euroopan neuvoston nuorisoyksikön johtaja luovutti laatusertifikaatin leveästi hymyillen Marttisen toimitusjohtaja Helena Vuorenmaalle. Laatumerkin luovutus oli Marttisten laatumerkkijuhlan kohokohta perjantaina 8.3. Alavuden ja Virtojen nuvat olivat osallistuneet laatumerkkijuhlan suunnitteluun ja nyt koitti viimein aika nauttia työn hedelmästä.

Kirjoittaja Ida Nurmi on 17-vuotias alavutelainen lukiolainen, nuorisovaltuutettu ja ex-vaihtari. Hän kirjoittaa Viiskunta-lehteen kuukausittaista kolumnia sekä silloin tällöin pidempiä juttuja.


Ohjelman alkupuolella vieraat saivat ottaa osaa ryhmissä pelattavaan vuorovaikutteisiin mobiilipeliin, jonka teemoina olivat erityisesti nuorten vaikuttamismahdollisuudet ja nuoria koskettavat yhteiskunnalliset asiat. Peliä pelataan virtuaalisella Seppo.io-alustalla, jonne erilaiset tahot, vaikkapa koulut, voivat luoda omia pelejä. Marttisten ympäristössä oli erilaisia tehtävärasteja, joita kiertämällä pystyi keräämään pelissä pisteitä. Lisäksi pelissä pystyi keräämään pisteitä myös sellaisten tehtävien avulla, jotka eivät olleet aikaan tai paikkaan sidottuja. Rasteja kierrellessä ja pelaajia jututtaessa tuli ilmi, että monet todella pitivät pelistä.

– Jotkut tehtävät olivat vähän vaikeita, erityisesti politiikkaan liittyvät tehtävät, Mette-Mirella Foudila ja Tiia Ilomäki Ähtärin nuorisovaltuustosta kertovat.

– Etupäässä kuitenkin peli oli hauska.

Parasta tuntui olevan monelle se, että pelaajat saivat itse päättää, miten tosissaan ottivat pelaamisen. Jotkut joukkueet etenivät määrätietoisesti rastilta rastille, toiset puolestaan saattoivat jäädä hetkeksi pelaamaan biljardia ja haukkaamaan evästä.

”Valintojen viidakko”-ohjelmanumerossa jokainen vieras sai päättää kohteensa oman mielenkiintonsa mukaan. Valittavana oli muun muassa kädentaitoja, seinäkiipeily, jousiammunta sekä tubettaja Joona Hellmanin tapaaminen. Hän oli myös yksi kutsuvieraista. Hellman oli useille nuorille tuttu hahmo jo ennestään.


Hieman leikkimielisempää ja rennompaa osuutta seurasivat viralliset ohjelmanumerot. Paneelikeskustelussa nuoret saivat tuoda äänensä kuuluviin päättäjien kanssa asioista, jotka ovat olleet lähiseudun nuorten huulilla. Keskustelun aiheena olivat muun muassa julkisen liikenteen tila syrjäseuduilla, nuorten mielenterveystilanne sekä ilmastonmuutos. Mielenkiintoisia puheenvuoroja oli useita, ja aika ajoin salissa kaikuivat aplodit erityisen inspiroivien puheiden johdosta.

Tunnelma oli tarttuvaa. – Vaikka tää laatumerkin luovutus ei kosketa henkilökohtaisesti, kaikilla on kuitenkin niin hyvä fiilis, että tulee itsellekin ylpeä olo ja suupielet nousee väkisinkin hymyyn, Helmi Majaniemi Alavuden nuvasta kommentoi.

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 13.04.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy