Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

13.08.2021

Kouluvuosi alkoi ja sitä myötä myös leirikoulut

Kouluvuosi alkoi ja sitä myötä myös leirikoulut
Kaikissa nuorisokeskuksissa noudatetaan Suomen nuorisokeskuksien yhteistä sisäistä turvallisuusohjetta sekä keskuskohtaista ohjeistusta, jotka pohjautuvat Suomen hallituksen ja viranomaisten antamiin ohjeisiin. Ohjeiden tavoitteena on turvata asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus koronaepidemian aikana.



Tehostettu hygienia
Korona-aikana noudatamme tehostettua hygieniaa ja toimimme THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Yhteisiä tiloja välisiivotaan ja pintoja desinfioidaan tehostetusti. Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

Tilat
Nuorisokeskuksissa eri asiakasryhmät pyritään pitämään erillä toisistaan. Henkilökunta ja asiakkaat käyttävät eri ruokailualueita ja sosiaalitiloja. Asiakkaiden on suositeltavaa kokoontua myös ulkona vain oman ryhmän kesken.

Majoitus
Jokainen asiakasryhmä käyttää vain omia majoitustilojaan ja niiden läheisyydessä olevia yhteisiä tiloja. Huoneesta lähtiessä ja sinne palatessa pestään kädet THL:n ohjeiden mukaisesti. Nuorisokeskuksien henkilökunta desinfioi yhteisten tilojen pintoja tehostetusti.

Ruokailu
Huolehdimme puhtaudesta ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana. Ruokailut järjestetään asiakasryhmittäin. Ottimien vaihdon jälkeen seuraavan ryhmän on turvallista tulla ruokailemaan. Kädet pestään saippualla aina ennen ruokailutilaan saapumista. Ruokailutiloissa on mahdollisuus vielä desinfioida kädet. Ruokaa ottaessa tulee käyttää maskia.

Aktiviteetit
Toiminta- ja koulutustilojen siisteydestä huolehditaan tehostetusti ja toimintapaikoilla ollaan vain yksi asiakasryhmä kerrallaan. Myös ulkona on suositeltavaa pitää turvaetäisyyksiä (n.2m) ja käyttää käsineitä.

Henkilökunta
Nuorisokeskuksien henkilökunta noudattaa tehostettua hygieniaa ja käyttää asianmukaisia suojavarusteista, jotta asiakkaiden turvallisuus ja työturvallisuus varmistetaan. Koemme suurta vastuuta asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveydestä ja hyvinvoinnista. Tervehdimme kauniilla sanoilla, hymyllä ja nyökkäämällä. Suosimme yhteydenotoissa puhelinta.

Sairastumistapaukset
Sairastumistapauksissa noudatetaan nuorisokeskuksien yhteistä turvallisuusohjetta, joka pohjautuu viranomaisten antamiin ohjeisiin. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Sairastumiseen viittaavien oireiden kanssa ei pidä tulla nuorisokeskuksiin.




 
 
 
 
Sivua päivitetty: 26.03.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy