Sisältöön »
Nuorisokeskus | kokous- ja juhlatalo
 
 
 
nuorisokeskus-marttinen-nuorisoryhma-tunnelmakuvia-19.jpg
 
 

Ajankohtaista

27.09.2019

Haluamme osoittaa tukemme kansainväliselle lasten ja nuorten Ilmastolakko - liikkeelle.

Haluamme osoittaa tukemme kansainväliselle lasten ja nuorten Ilmastolakko - liikkeelle.
Tänään 27.9 on järjestetty eri puolilla Suomea sekä maailmaa ilmastolakkoja kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan puolesta, jotka ovat osa kansainvälistä ilmastoviikkoa. Ilmastolakot ovat seurausta ruotsalaisen Greta Thunbergin aloittamasta viikottaisesta koululakosta, josta on tullut kansainvälinen liike. Lakoilla nuoret vaativat aikuisia kantamaan vastuun ja tarttumaan toimeen paremman planeetan tulevaisuuden vuoksi.


Marttisessa kestävä kehitys, ympäristöystävällisyys ja luomu- ja lähiruoka ovat tärkeitä arvoja.

Ruoka

Ympäristöasiat ovat Nuorisokeskus Marttisessa lähellä sydäntä. Marttisen ravintolassa ei käytetä ylikalastettuja kalalajeja vaan lähivesistä nousevaa kuhaa ja haukea, joka jalostetaan esimerkiksi haukipihveiksi. Käytämme vain suomalaista liha- ja maitotuotteita. Kasvisten sesongin mukainen käyttö on keittiöllä tärkeässä roolissa.  Luomuna voimme tarjota mm. tuoreet sämpylät, kotipullat & kahvit, aamupalan puurot, vadelma- ja mansikkakiisselit. Paikallista ruokaa ovat myös metsäsienet ja puolukat.



Energiankulutus

Marttisessa jokainen henkilökunnassa huomioi energiankulutuksensa omassa toiminnassaan ja tulee tietoiseksi samalla myös koko talon kulutuksesta. Veden kulutuksessa asiakkaita ohjeistetaan myös säästävämpään vedenkäyttöön.


Kierrätys

Kaikkea pyritään kierrättämään mahdollisuuksien mukaan ja käyttämään uudelleen askartelutyöpajalla, kuten maitopurkkien korkkeja, munakennoja ja vanhoja kansioita.

 
 
 
 
Sivua päivitetty: 13.04.2024

Suomen nuorisokeskusten logoMarttinen on yksi Suomen yhdeksästä Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää Suomen nuorisokeskusten verkkosivuilta

 

Euroopan Neuvoston laatumerkki nuorisokeskuksille  Syrjinnästä vapaa alue logo    Sustainable Travel Finlandin logo  Lyke-verkoston logo
Suomen hostellijärjestön logo
Opetus- ja kulttuuriministeriön tekstilogo

 
 
login Synergia Foxy