Sisältöön »
Nuorisokeskus • kokous- ja juhlatalo
 
 
 
marttinen-hirsihuviloiden-rantaa-9.jpg
 
 

Ajankohtaista

07.08.2019

Mitä kaikkea ehtii viimeisenä työpäivänä?

Mitä kaikkea ehtii viimeisenä työpäivänä?
"Olipa mukava palata vielä päiväksi fiilistelemään Marttisen tunnelmaa ja tapaamaan henkilökuntaa, joka oli suunnitellut minulle mielenkiintoisen viimeisen työpäivän. Päivän sisältö kuvasti myös Marttisen työntekijöiden parasta ominaisuutta eli joustavuutta, aina on oltava valmiina kaikkeen. Paljon sisältyi tähän päivään ja paljon on sisältynyt niihin 23 vuoteen 7 kuukauteen, jotka sain työskennellä Marttisessa! Kiitollisin ja tyytyväisin mielin siirryn seuraavaan elämänvaiheeseen, joka alkaa eellä ;)"


Kun kaikki kertyneet lomapäivät on pidetty pois, oli aika palata tekemään vielä yksi jäljellä oleva työpäivä. Sepä alkoikin vähän poikkeavalla tavalla, kun paloauto ajoi kotipihaan. Hyvä harjoitus uudelle palomiehelle tarkistaa ajoreitti Marttisen mäelle.

Aamukahvin jälkeen työpäivä alkoi Marttisen lähi- ja luomuruokaan painottuvassa keittiössä, jossa leivotaan ruokaleipäkin itse. Ja lämpimät aamusämpylät ovat ihan parhaita. Minä pääsin leipomaan ruisleipää. Resepti talteen ja näitä teen kotonakin! Helppoa ja herkullista.
Kiitos Armi opastuksesta!

Seuraava työpiste oli kiinteistönhoidossa. Työrukkaset käteen, roskapussi mukaan ja aluetta kiertämään Harrin kanssa. Marttisen miljöö on niin hieno, vanhaa rakennusperintöä ja sitä täydentävää uutta rakennuskantaa! Päivän tehtävänä oli pujojen kitkeminen. Tärkeä asiakasturvallisuutta parantava asia, vaikka pujo ei vieraslaji olekaan. Ympäristövastuullinen toiminta ja Marttisen ympäristöohjelma on tuonut paljon hyviä elementtejä myös omassa arjessa sovellettavaksi kierrätyksestä ja kulutustottumuksien tarkentamisesta alkaen.

Aamupäivän kolmas työrupeama oli asiakaspalvelutiimin ideoima valokuvatehtävä. Vanhoista kuvista valitsin yhdeksän merkityksellisintä kuvaa, jotka Yulia työsti upeaksi lahjaboxiksi. Samalla keskustelimme mm. kulttuurien välisistä eroista asiakaspalvelun näkökulmasta. Marttisen toiminnan kansainvälistyminen haastaa myös henkilökuntaa. Onneksi työntekijöillä on mahdollisuus lähteä hakemaan kokemusta ja oppia myös muualta, esimerkiksi eurooppalaisen laatumerkin saaneista muista nuorisokeskuksista, joita on ympäri Eurooppaa yhteensä 12.


Iltapäivä alkoi nuorisotyötiimin kanssa kävelypalaverilla, joka suuntautui luontopolulle ja Herraskoskelle. Kosken kohina on mukava lapsuuden mieleen tuova äänimaailma. Marttisessa tehdään monipuolista nuorisotoimintaa ja siellä on osaava ammattilaisten tiimi, joka on viime vuosina vahvistunut entisestään. Nuorisotyötä tehdään niin paikallisella, alueellisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Myös nuorisotyön merkitystä, mitä, miksi ja miten sitä tehdään, tuodaan entistä paremmin esille. Päädyimme keskustelemaan ennaltaehkäisevän nuorisotyön merkityksestä, sen edullisuudesta ja vaikuttavuudesta. Nuorisotyön resursseja lisäämällä yhteiskunnassa saataisiin niin paljon hyvää aikaan.
Nuorisotyön ammattilaisten osaaminen tässä maassa on aivan huippua!

Vielä hetki talouden, hallinnon ja markkinoinnin tiimin kanssa. Nuorisotyö on Marttisen päätehtävä, johon saadaan valtionavustusta Veikkausvoittovaroista. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tärkeä yhteistyökumppani. Vaikuttavaa nuorisotyötä on tehtävä talouden reunaehdot huomioon ottaen ja tehokkaasti.


Budjetointi ja talouden seuranta, markkinointi ja myynnin kehittäminen ovat tämän tiimin tärkeitä tehtäviä, joita tehdään nuorisotyön arvopohja huomioon ottaen ja mielessä pitäen. Tämä näkökulma erottaa meidät muista toimijoista ja yrityksistä myös silloin, kun kokous-, juhla- tai majoituspalveluita tarjotaan muille kuin nuorisoryhmille. Nuorisotyötä arvostavat yrityselämän tai yksityissektorin asiakkaat ovatkin tärkeitä toiminnan tukijoita.

Ihana yllätys viimeiseen päivään oli Suomen Nuorisokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Pietilän ja Kokkolasta Nuorisokeskus Villa Elbasta tulleen kollegan, toimitusjohtaja Catarina Silvanderin ilmestyminen paikalle.  Suomen yhdeksän nuorisokeskuksen verkosto toimii yhteisen arvopohjan ja yhteisen nuorisokeskuspedagogisen työotteen pohjalta. Suomen Nuorisokeskusyhdistys on tätä yhteistyötä turvaava ja toimintaa kehittävä tärkeä resurssi ja voimavara.

Iltapäiväkahvin aikaan sain vielä luovuttaa viestikapulana Marttisen uudelle toimitusjohtajalle Katariina Sallomylle Euroopan Neuvoston nuorisoyksikön myöntämän, eurooppalaisesta laatumerkistä kertovan kunniakirjan kehystettynä. Laatumerkki on myönnetty Marttiselle vuosiksi 2019-2021.  Laatumerkki edellyttää toiminnan jatkuvaa kehittämistä myös tulevina vuosina.

Olipa mukava palata vielä päiväksi fiilistelemään Marttisen tunnelmaa ja tapaamaan henkilökuntaa, joka oli suunnitellut minulle mielenkiintoisen viimeisen työpäivän. Päivän sisältö kuvasti myös Marttisen työntekijöiden parasta ominaisuutta eli joustavuutta, aina on oltava valmiina kaikkeen. Paljon sisältyi tähän päivään ja paljon on sisältynyt niihin 23 vuoteen 7 kuukauteen, jotka sain työskennellä Marttisessa! Kiitollisin ja tyytyväisin mielin siirryn seuraavaan elämänvaiheeseen, joka alkaa eellä ;)

Hyvää jatkoa ja valoisaa tulevaisuutta Nuorisokeskus Marttiselle, koko nuorisokeskusverkostolle sekä SNK:lle!  Teette hyvää ja tärkeää työtä! Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille vuosien varrelta!

Helena Vuorenmaa

 
 
 

 Varaa majoitus


 Kysy lisää

Autamme mielellämme sinua tapahtumasi järjestämisessä. Alla olevista painikkeista löydät tarjouspyyntölomakkeet, jonka täytettyäsi olemme Sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit myös ottaa meihin yhteyttä soittamalla numeroon +358 (0)3 485 1900 ja sähköpostitse info@marttinen.fi.

 
 
Sivua päivitetty: 07.08.2019

Marttinen on yksi Suomen yhdeksästä
Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista valtakunnallisista nuorisokeskuksista.

Lue lisää

 

 
 
login Synergia Foxy