ylabanneri

Nuorisokeskus Marttinen osallistaa

Nuorisokeskus osallistaa - Marttisen saari kehittyy - Nuorisokeskus Marttinen

Voittajaidea Vihdan tekijät Vihta ulkohavainne

TTY:n Arkkitehtuurin laitoksen ja Marttisen järjestämän ideakilpailun saunasta voittivat suunnitelmallaan Vihta Elina Merilä ja Anniina Kortemaa

Syksyllä 8.10.2015 Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitos ja Nuorisokeskus Marttinen julkistivat yhteistyössä järjestämänsä ideakilpailun Marttisen saunasta. Kilpailuun saapui määräajassa 36 kappaletta ehdotuksia. Palkintolautakunta kävi läpi ehdotukset 1.12.2015 ja julkaisi ideakilpailun tulokset tiistaina 8.12.2015 klo 15.00 Tampereen teknillisellä yliopistolla. Kilpailussa asetettiin tavoitteeksi saunarakennus, joka luo viihtyisät olosuhteet eri käyttäjäryhmille ja rakennuksena kunnioittaa luontoarvoja ja korostaa maiseman parhaita puolia. Ideakilpailun voittajaehdotuksen Vihta olivat yhteistyössä suunnitelleet arkkitehtuurin laitoksella opiskelevat Elina Merilä Lappeenrannasta ja Anniina Kortemaa

Ideakilpailun järjestivät Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitos yhteistyössä Nuorisokeskus Marttisen kanssa. Kilpailun tekniset järjestelyt hoiti arkkitehtuurin laitoksen rakennusopin vastuualue. Kilpailu oli avoin kaikille TTY:n arkkitehtuurin laitoksen opiskelijoille. Kilpailuun saapui 36 kappaletta ehdotuksia määräaikaan 25.11.2015 mennessä. Palkintolautakuntaan kuuluivat jäseninä: Professori Hannu Tikka, professori Markku Karjalainen ja yliopisto-opettaja Maria Pesonen TTY Arkkitehtuurin laitokselta, johtokunnan puheenjohtaja Risto Saarinen ja toimitusjohtaja Helena Vuorenmaa Nuorisokeskus Marttisesta ja kaavoitusarkkitehti Arto Nummijärvi Virtain kaupungilta. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimii professori Hannu Tikka ja sihteerinä Minna Vuorenpää TTY:n Arkkitehtuurin laitokselta.

Voittajaehdotuksesta Vihta palkintolautakunta totesi mm. näin:

·         Kilpailun omaperäisin, mieleenpainuvan tunnelmallinen ja leikkisään arkkitehtuuriin perustuva ratkaisu.

·         Arkkitehtuuri on uutta luovaa puuarkkitehtuuria.

·         Rakennuksen viidakkomajamainen mielikuva sopii hyvin nuorille käyttäjille.

·         Ratkaisusta löytyy mielenkiintoisia ja omaperäisiä tilasarjoja.

 

Palkintolautakunta päätti jakaa palkinnot, yhteensä 3000 €, ja 3 kappaletta 100 € seuraavasti: I palkinto 1500 € nimimerkki ”Vihta”, tekijät Elina Merilä ja Anniina Kortemaa, II palkinto 1000 € nimimerkki ”Pelkka”, tekijä Arttu Kuisma, III palkinto 500 € nimimerkki ”Mustikka”, tekijä Jukka-Veli Heikka ja lunastukset á 100 € nimimerkki ”Kaski”, tekijät Noora Lehtinen ja Kirsi Malvisto, nimimerkki ”Pihka”, tekijä Roni Koski-Tuuri ja nimimerkki ”Retriitti”, tekijä Juuso Horelli.

Nuorisokeskus Marttinen, TTY:n arkkitehtuurin laitos ja voittajaehdotuksen suunnittelijat Elina Merilä Lappeenrannasta ja Anniina Kortemaa Urjalasta jatkavat yhteistyötä idean jatkokehittelyssä ja toteuttamisessa.  Idean pohjalta toteutetaan elämyksellinen saunarakennus, joka luo viihtyisät olosuhteet eri käyttäjäryhmille ja mahdollistaa monipuolisen toiminnan. Rakennus kunnioittaa luontoarvoja ja korostaa maiseman parhaita puolia massoittelullaan ja näkymillään.

Etsi sivuilta